Ale nawet jak wcześniej na tym samym drucie bylo ok? a jest moźliwe żebym przy wkładaniu tego wszystkiego do baku coś źle zrobił? Strzałka jest skierowana do tyłu pojazdu.
wywalenie egr ale bez klapki gaszącej
Zwiń
X
-
wywalenie egr ale bez klapki gaszącej
siema
da sie ?
nie chce zaślepiać bo cieknie ciut z niego
widziałem że sa takie rurki na wymiar jako zastąpienie
takie
ale wtedy pozbywamy się też klapki gaszącej nie ?
widział ktoś taki zamiennik egra ale z klapką gaszącą nadal ?
nie podoba mi się takie gaszenie silnika bez klapki ;P
mapki w ecu potem sobie poprawie :twisted:
z góry dzięki
-
-
d00lar, klapy gaszenia nie wywalaj, egr możesz śmiało :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Jak dla mnie to jaja sobie z Ciebie robi :lol:
Wątpię żebyś dostał taki wynalazek. A poza tym i tak musiałbyś go zaślepic ponieważ mogło by ci wypalić dziurę w "harmonijce" która znajduje się na (niewiem jak się fachowa nazywa ta część ) rurce doprowadzajacej spaliny do EGRa.
Jakby co to mam do sprzedania taki zamiennik EGRa. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez d00larniekumam.... przecież klapka gasząca jest częścią egra nie ?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Coś tutaj chyba niektórzy nie rozumują :P
W ALH/ASV itd był EGR z klapką gaszącą zintegrowaną działającą na podciśnienie. Co innego w nowszych samochodach gdzie za gaszenie odpowiada elektryczna klapka oddzielnie z EGR.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
tzn wiadomo no silnik gaśnie i tak z braku ropy
ale tak nim trzepie bardziej
wiem zaślepić trzeba i tak
ewent myślałem żeby tego egra poprostu wybebeszyć i zaspawać co się da
wtedy klapka gasząca zostanie
@protonXx zamontowałeś egr z powrotem? czy jednak sie nie sprawdziła ta rurka ?;p
ile chcesz za to?:P
Komentarz
-
-
Pytanie może i głupie ale skąd wiesz że bardziej trzepie?
Owszem jest to bardziej odczuwalne ale minimalnie - przynajmniej u mnie.
Nie zamontowałem tego zamiennika z dwóch powodów:
1. Są dwa rodzaje rozstawów śrub w EGRze. Źle zmierzyłem i kupiłem z za dużym rozstawem. Oczywiście nie jest to problem ponieważ można rozwiercić ( dwa otwory z trzech trzeba powiększyć) otwory i będzie gitara. Niestety wiertła które mam to jakiś szajs i nie dały rady, a że robiłem to w sobotę popołudniu ( sklepy zamknięte ), zostawiłem temat na kiedy indziej.
2. Żeby zamontować zamiennik musisz mieć wąż silikonowy ponieważ ten ori który doprowadza powietrze jest zakuty i nie pasi. Węża tez oczywiście nie miałem :evil:
No i zamiennik sobie leży
Jak byś chciał dalej odkupić to podaj maila, podeśle fotki co mam.
Komentarz
-
-
wiem bo jak rozrząd mi koleś robił to spadł mu ten węzyk
to pare x gasiłem / zapalałem i zastanawiałem o co chodzi az znalazłem
nie wiem może przewrażliwiony wtedy byłem bo świeżo po zakupie
ale wtedy przerażało mnie to że tak dziwnie gaśnie
sprawdzę w wolnej chwili
wąż zakuty ? tzn że średnica jest większa tego zamiennika ? myślałem że jest idento ?
hmm to co masz teraz zamontowane skoro i tak nie masz klapki gaszącej ? ale zamiennika także ?
hmm sam już nie wiem muszę się z tym przespać i sprawdzić to gaszenie jeszcze raz
odezwę się
Komentarz
-
-
Tak jak pisałem wcześniej mam go zaslepionego a w wezyk który otwiera EGRa włożyłem kulkę( dzięki temu iglica nie otwiera się).
Wąż jest zakończony metalowa obejmą, wsuwasz na EGRa i zabezpieczasz spinka. Na zamiennik nie założysz bo nie pasuje i sam waz jest za krótki.
Zawsze możesz zaślepic w dwóch miejscach. Zaślepki możesz przekręcić do samego EGRa i w miejsce z drugiej strony tej rurki + czyszczenie samego EGR :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
d00lar, ale herezje walisz.. co ma CAN do odczytania przebiegu z ECU?? (jeżeli ecu to obsługuje).
protonXx, klikasz w funkcje dodatkowe i później kontrola przebiegu EDC15-EDC16. Chyba, że masz popularną wersję ang :twisted: to applications w oknie głównym i później EDC15-16 mileage.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez d00larwiem jak ale mam 2004 bez cana tylko kkl więc tam sie jeszcze nie da
nie wiem czy w oI montowali wogóle z canem wydaje mi sie ze tylko kkl do końca klepali
[ Dodano: Sob 08 Lis, 14 23:57 ]
Zamieszczone przez alxxxprotonXx, klikasz w funkcje dodatkowe i później kontrola przebiegu EDC15-EDC16. Chyba, że masz popularną wersję ang :twisted: to applications w oknie głównym i później EDC15-16 mileage.
Komentarz
-
-
ja wybebeszylem to ufo i dalem srubke z uszczleką i juz nie ma EGR. Od dolu dalem zaslepke co mozna sobei zrobic albo na allegro kupic. Wezyk zaslepiasz i juz po sprawie. Klapa gaszaca duzo daje. Po pierwsze jest mega roznica przy gaszeniu auta chyba ze ktos to kompletny laik i nie wyczuwa tego. Poza tym w przypadku jak turbo siadzie i pusci olej to po wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki silnik zostanie zdlawiony.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
Komentarz